Nesen biju ciemos pie drauga Gruzijā un tur izmēģināju tomātu uzkodu. Tas ir tik garšīgs, ka paprasīju recepti un gatavoju mājās, visiem ļoti garšoja, tagad tomātus tā gatavoju bieži, ir lieliska garša un aromāts un nemaz nav grūti pagatavot.
Sastāvdaļas:
1. Svaigas dilles – 1 ķekars.
2. Ķiploki – 4 krustnagliņas.
3. Sāls – 1 ēd.k.
4. Cukurs – 1 tējk.
5. Provansas garšaugi – 1 tējk.
6. Korejiešu burkānu garšviela – 1 tējk.
7. Melnie pipari – 1/3 tējk.
8. Tomāti – 6 gab.
9. Karstie pipari – 1/2 gab.
10. Augu eļļa – 50 ml.
11. Ābolu sidra etiķis 6% – 3 ēd.k.
Gatavošanas metode:
1. Smalki sagriež svaigas dilles un pārliek uz šķīvja.
2. Ķiplokus sarīvē uz smalkās rīves un pievieno dillēm.
3. Pievienojiet arī sāli, cukuru, Provansas garšaugus, korejiešu burkānu garšvielas, maltus melnos piparus un visu kārtīgi samaisiet.
Pievieno garšvielas.
Apmaisām visu.
Ņemam tomātus, nomazgājam, nosusinām.
Lasi vēl: Es gatavoju šos salātus no krabju nūjiņām, bet mani viesi domā, ka tie ir izgatavoti no dārgas foreles. Dalīšanās ar “triku”
4. Tomātus sagriež krusteniski ar nazi un iegriezumus piepilda ar sagatavoto pildījumu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk..
Tevi noteikti interesēs
- Rīgas dome plāno ieviest jaunas izmaksas, kas no 2026.gada maija būtiski ietekmēs tūkstošiem dzīvokļu īrnieku Rīgā
- Kartupeļu mīklas pankūkas: ātra recepte, kad vajag pusdienas sataisīt ”pa ātro”
- 22. novembrī stājās spēkā grozījumi saistībā ar OCTA apdrošināšanu: ”Daudzus šoferīšus tas var ietekmēt”
- Gulēju viena Rīgas savā dzīvoklī, kad pēkšņi sajutu, ka kāds nolaiza manu roku — un tas nebija kaķis
- Sveces glītos stikla traukos: vai iespējams saglabāt traukus un kā iztīrīt no tiem izdegušo vasku
- No pelēm pat pēdas pazudīs: ģeniāls padoms, kas palīdz atbaidīt grauzējus uz ilgu laiku, nelietojot indi













